0
  • Alles in eigen huis geproduceerd
  • Uitgebreid assortiment
  • Direct prijsberekening
  • Gemiddelde klantbeoordeling: 9+
  • Bezoek is mogelijk: 75m² showroom
  • Gratis digitale proefdruk bij uw order
0

Wanneer welke drukwerktechniek?

Er zijn diverse mogelijkheden om logo’s, teksten en afbeeldingen op kleding te drukken. Jobo Promotions heeft alle verschillende technieken in huis. Elke techniek heeft zijn eigen voordelen. Hieronder een overzicht van de meestgebruikte methoden. Over wat voor uw specifieke bedrukking het beste is, adviseren wij u graag.

Zeefdruk


Zeefdruk is een veelgebruikte drukmethode voor textiel en met name geschikt voor grotere oplagen. Bij zeefdruk wordt er gebruikgemaakt van een zeefdrukraam van gaas. De inkt wordt via een film van het ontwerp direct door de zeef op het te bedrukken materiaal aangebracht.

Voordeel van zeefdrukken is dat er kleurecht en dekkend wordt gedrukt. Hierdoor is de bedrukking van uitstekende kwaliteit en wordt de uiteindelijke kleur niet beïnvloed door de kleur van de ondergrond. Hiermee kan dus ook goed gedrukt worden op donkere materialen.

Bij zeefdruk wordt voor iedere kleur een aparte zeef gemaakt. Meerkleuren- of full color bedrukkingen zijn met zeefdruk zeker mogelijk, maar vaak wordt dan gekozen voor een transferdruk.

Transferdruk


Bij transferdruk wordt de opdruk op transferfolie aangebracht en met een pers op zeer hoge temperatuur op het textiel gedrukt. De druk en hitte zorgen ervoor dat de inkt op het transferpapier loslaat en zich hecht aan het product.

Bij transfers heb je ook weer verschillende technieken. Zo heb je de zeefdruktransfer waarbij de opdruk via zeefdruk op een drager wordt aangebracht voordat het op het textiel wordt geperst. Ideaal voor producten die niet of moeilijk met direct-zeefdruk in meerdere kleuren bedrukt kunnen worden. Een ander voorbeeld is de digitale transfer waarbij het ontwerp digitaal gedrukt wordt op de transfer. Hiermee zijn ook gedetailleerde afbeelding en foto’s in goede kwaliteit op kleding te drukken.

Omdat bij transferdruk geen films gemaakt hoeven worden, is deze techniek beter geschikt voor kleine oplages. Transferdruk is daarnaast erg geschikt voor (werk)kleding en textiel dat op hoge temperatuur gewassen of industrieel gereinigd dient te worden.

Sublimatiedruk


Sublimatiedruk is een drukmethode waarbij de inkt als het ware in het textiel wordt ‘gesmolten’ met een transferpers. Sublimatie werkt met hittegevoelige inkten. Door de verhitting in de pers veranderen de inkten in gas en hechten zij zich goed aan polyesterkleding. De opdruk zit als het ware in de stof waardoor deze zeer duurzaam en slijtvast is.

Deze methode is vooral geschikt voor full color afbeeldingen en logo’s op licht materiaal en wordt vaak toegepast bij sportkleding.

Borduren


Bij borduren wordt het logo of ontwerp eerst omgezet naar een borduurkaart. Deze zorgt voor de juiste instelling van de borduurmachine.

Het borduren van kleding en producten geeft een luxe uitstraling en kan goed worden ingezet voor het personaliseren van ruwe materialen. Daarnaast is borduren zeer duurzaam: kleurvast, slijtvast en wasbestendig.

Het is mogelijk om in meer kleuren en in elke vorm te borduren. Veelal wordt voor borduren gekozen bij kleinere, weinig gedetailleerde ontwerpen zoals logo’s, bij beperkte oplagen en/of bij materiaal dat niet goed bedrukt kan worden.

LET OP: Als de artikelen geborduurd zijn, blijft er een afdruk achter van de zogenoemde borduur-ring. Dit was je er na een wasbeurt uit.